"Kolinda sledeći put na ćirilici, zašto Vučića ne vode..."

Nekadašnja hrvatska premijerka i članica HDZ Jadranka Kosor pomno je pratila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

16:52

Kako navodi Tanjug, ona je svoju ogorčenost zbog čitavog toka tog događaja revnosno iznosila na Tviteru, a i upućivala je primedbe i kritike predsednici Kolindi Grabar Kitarović.

Kosorova je očekivala da se predsednik Vučić lično izvini za govor u Glini 1995.

A kada su mediji objavili da je novinarka RTL izjavila da su s Pantovčaka tražili da se Vučiću ne postavljaju pitanja u vezi s tim govorom, Kosorova se obrušila na predsednicu Kitarović, a posebno ju je iznervivralo to što je na rukavu njenog kaputa u kojem je dočekala Vučića bila izvezena reč "hrabrost".

"Svi znaju šta je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?!"

Na jednom od tvitova je zapitala:

"Zašto predsednika Srbije ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina".

I u utorak je nastavila u istom tonu prema predsednici Kitarović, koja je učesnike protesta nazvala marginalcima.

"Svi ti marginalci brzo će opet biti svi ste vi moji pa će uzvratiti sa svi smo mi tvoji. Ne brinite", navela je Kosorova.

Potom je usledila njena poruka:

"Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji. Manipuliše činjenicama o 'ličnom unižavanju' hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ove posete"

A potom je konstatovala i da bi:

"Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad i hrvatski novinari mogli postati ''marginalne gupe".

Kritikujući Kitarovićevu, Kosorova joj je zamerila prisustvo na skupštini Srpskog narodnog veća.

"Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV! Na božićni prijem ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i na SNV", napisala je na Tviteru.

Dodala je i da: " Kad nam Vučić drži predavanje o toleranciji, prošlosti i brisanju granica! Hvala svima koji su nam to omogućili".

Potom se još jednom osvrnula na poruku izvezenu na rukavu koji je nosila Kitarovićeva poručivši:

"A sad da sebi izveze na rukavu i nešto na ćirilici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: