Dan državnosti Srbije obeležen u Sloveniji

Ambasada Srbije u Sloveniji organizovala je u utorak svečani prijem povodom Dana državnosti i ustavnosti Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

09:48

Dan državnosti Srbije obeležen u Sloveniji
Ilustracija: Thinkstock

Tom prilikom ambasadorka Srbije Zorana Vlatković poručila da su odnosi između dve zemlje na najvišem nivou.

"Na našem putu ka EU prijatelji su nam veoma značajni, a Sloveniju vidimo kao pravog i iskrenog prijatelja. U našim krajevima, prijateljstva se čuvaju i neguju i to ćemo sa zadovoljstvom nastaviti. Slovenija je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, sa velikim brojem investicija, preko 1.500 slovenačkih firmi u Srbiji upošljava 25.000 radnika, a poslednjih godina svedoci smo i sve većih investicija srpskih firmi u Sloveniji", naglasila je ambasadorka Srbije.

Ona je dodala da građani Slovenije srpske nacionalnosti daju veliki doprinos slovenačkom društvu, naglasivši da je ponosna na veliku srpsku zajednicu koja živi u Sloveniji i koja je dobro integrisana, prenose "Štajerske novice".

"Radnici, lekari, inženjeri, umetnici i sportisti daju veliki doprinos slovenačkom društvu i naša je želja da oni i dalje budu lojalni građani Slovenije, ali i da čuvaju i neguju svoju kulturu, pismo i tradiciju," rekla je ambasadorka Vlatković u obraćanju povodom Dana državnosti Srbije.

Svečanom prijemu u ambasadi Srbije prisustvovale su brojne ugledne ličnosti i zvaničnici iz sveta diplomatije, politike, društva, kao i predstavnici verskih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: