Beograd obavestio Brisel: Spremni smo za nastavak dijaloga

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

11:57

Beograd obavestio Brisel: Spremni smo za nastavak dijaloga
Tanjug, Zoran Žestiæ

Đurić je Bratuu rekao da jeSrbija obavestila Brisel da je spremna za nastavaj dijaloga.

Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, navodeći da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na KiM.

U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i istrazi ubistva Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: