Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici "Kolubare"

U saradnji sa nadležnim službama JP EPS i „Kolubara Usluga“ policija u Lazarevcu rasvetlila je više slučajeva krađe imovine EPS-a.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

17:01

Uhapšeno šest osoba, među njima i radnici

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je šest osoba, dok su stručne službe EPS-a otkrile 42 slučaja neovlašćene potrošnje električne energije u Novom Pazaru i Tutinu.

Policijski službenici PS Lazarevac uhapsili su trojicu radnika EPS-ovog ogranka RB „Kolubara“ i jednog zaposlenog preduzeća „Kolubara Usluge“ prilikom krađe visokonaponskog kabla u vlasništvu JP EPS – RB „Kolubara“.

Uhapšena je i jedna osoba koja je u januaru 2018. godine ukrala kabl u trafostanici u Velikim Crlјenima, u vlasništvu RB „Kolubara“, kojom prilikom je izgorela trafostanica.

Policajci iz Lazarevca uhapsili su i osobu koja je u januaru ukrala kabl iz trafostanice na površinskom kopu „Tamnava - Zapadno polјe“. JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Policijskoj stanici Lazarevac i Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu za saradnju u tim slučajevim.

Akcijom kontrole stručne službe EPS-a su na području Novog Pazara i Tutina pored otkrivenih slučajeva krađe električne energije pronašle i uklonile naprave za ometanje i usporavanje rada brojila kao i veći broj slučajeva umanjenja stanja potrošene električne energije na mernim mestima. U okviru akcija još 30 brojila je dato na ispitivanje radi utvrđivanja ispravnosti merenja potrošnje električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: