"Zbog aktivista SNS uhapšen oficir, osuđujemo zloupotrebu"

Policijski sindikat Srbije se oglasio saopštenjem u kome oštro osuđuje zloupotrebu policije u političke svrhe.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

19:20

freeimages.com

Kako se navodi, povod za reakciju je “incident kada je jedan od najviših rukovodilaca Policijske stanice Zvezdara uhapsio kapetana Vojske Srbije koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke”.

Kako je navedeno, njemu je posle hapšenja određen policijski pritvor od 48 sati.

“Ne treba huškati policiju na vojsku. Vrlo je štetno zloupotrebiti policiju i vojsku u skupljanju izbornih poena. Ne trebaju policajci da slušaju političke diktate, već da slušaju zakon. Policija i vojska su iznad politike i ne treba policiju koristiti u zastrašivanju građana. Bez prisustva vojne policije, samovoljno hapsiti oficira Vojske Srbije, zato što ne želi da mu stranački aktivisti kucaju na vrata i uznemiravaju, jeste stavljanje policije u službu politike, a to je nešto čemu će se Policijski sindikat Srbije najodlučnije suprotstaviti”, kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Ranije je saopšteno da su “napadnuti aktivisti SNS”, kao i da je jedna osoba uhapšena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: