"Klasična pljačka Beograđana, SNS planira još veću"

Funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović kaže da je "sramno" što je rekonstrukcija Ruzveltove ulice, u dužini od dva kilometra, koštala čak 10 miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

16:52

"To je cena izgradnje dva kilometra auto-puta u punom profilu, što znači da se odigrala klasična pljačka Beograđana", rekao je Jovanović u razgovoru s građanima u Ruzveltovoj.

Jovanović je rekao da Srpska napredna stranka planira "još veću pljačku" u naredne tri godine, time što je, po ceni od 28 miliona evra, predviđena rekonstrukcija čitavog poteza od Vukovog spomenika do Kalemgedana, odnosno četiri spojene ulice - Kraljice Marije, Dvadesetsedmog marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana.

"Budući da su to samo tri kilometra, to znači da SNS planira najskuplju rekonstrukciju u istoriji Evrope od Drugog svetskog rata do danas", ocenio je Jovanović.

Jovanović je naveo da takva "raskopavanja Beograda" predstavljaju "klasično ispumpavanje novca" poreskih obveznika iz gradskog budžeta, čime se grad i njegovi stanovnici "zakucavaju u siromaštvo".

"Naša lista 'Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju' garantuje da će iskoreniti korupciju koja na ovakav način davi Beograd i da ćemo milione evra koji se odlivaju na provizije, uložiti u bolji život Beograđana - od besplatnih vrtića do stambenog dodatka za mlade bračne parove", rekao je Jovanović.

Kandidatkinja Narodne stranke na listi oko Đilasa, saobraćajna inženjerka Marina Lipovac Tanasković, rekla je da je pri rekonstrukciji Ruzveltove ulice, pored cene, veliki problem i kvalitet radova, jer se beton raspao na prvom mrazu, plato kod Vukovog spomenika "nije ni dotaknut", nije urađen parking pored Novog groblja, a šahtovi su postavljeni posred kolovoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: