Prst u oko? Turska menja ime ulice u kojoj je Ambasada SAD

Gradonačelnik Ankare Mustafa Tuna najavio je plan da ulicu u kojoj se nalazi američka ambasada preimenuje po trenutnoj turskoj ofanzivi u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

19:51

Prst u oko? Turska menja ime ulice u kojoj je Ambasada SAD
Foto: Gettyimages

Tuna je napisao na Tviteru da će se ulica Nevzat Tandogan zvati Ulica Maslinove grane.

Turska je prošlog meseca pokrenula operaciju "Maslinova grana" da bi isterala borce sirijskih Kurda iz severozapadne Sirije. Te kurdske jedinice su važan saveznik SAD u borbi protiv Islamske države, ali Turska ih smatra teroristima.

U novembru je promenjeno ime ulice u kojoj se nalazi Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Turskoj, i ona sad nosi ime nekadašnjeg vojnog komandanta iz vremena Otomanske imperije.

To je usledilo kao reakcija nakon što je jedan ministar UAE podelio tvit u kom se tvrdi da su "preci" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana opljačkali sveti islamski grad Medinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: