"Ustav i Deklaracija o nezavisnosti su Biblija i Kur'an"

Kosovski predsednik Hašim Tači ogradio se od ideje o o podeli teritorije Kosova, rekavši da je to van njegove pameti i kosovskih institucija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

17:35

screenshot

Tači je na konferenciji za novinare u Prištini, nakon susreta sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, rekao da "takve ideje ne doprinose miru ni stbilnosti kosovskih institucija".

On je potvrdio da ideja o podeli teritorije Kosova postoji i da to nije ništa novo, ali je ona, kazao je, destabilicujuća i štetna za Prištinu.

"Ta ideja je mrtva. Bilo je ideja o podeli i ranije, ali sam bio jasan, poštovanje teritorijalnog integriteta je veoma važno ", rekao je Tači, prenela je GazetaExpreš.

Tači je rekao i da su "inicijatori te ideje nedavno opet pretili da će u potpunosti izolovati zemlje"

"Ustav i Deklaracija o nezavisnosti Kosova su Biblija i Kur'an", naveo je Tači.

Govoreći o umešanosti Albanije i premijera Edija Rame u ideju o podeli Kosova, odnosno razmeni teritorije, pogresno je.

"Kosovo je suverena zemlja i odlučuje samostalno. Ko misli da razgovaramo o Kosovu preko Albanije" pogrešio je", rekao je Tači, prenosi Expreš.

Inače, direktor ovog prištinskog portala Berat Buzala je juče na svojoj Fejsbuk stranici, između ostalog napisao, napisao da su "Hašim Tači, Edi Rama i Ali Ahmeti (lider najveće albanske stranke u Makedoniji) u Tirani razgovarali o podeli Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: