Mitropolit Porfirije oduševljen porukama iz Zagreba

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski SPC Porfirije izjavio je da je oduševljen raspoloženjem i rečima odgovornosti Vučića i Kitarovićeve u Zagrebu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.02.2018.

20:37

Mitropolit Porfirije oduševljen porukama iz Zagreba
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

"Gledajući sva zbivanja moram reći da sam pre svega oduševljen vašim raspoloženjima i rečima koje ste oboje uputili hrvatskoj javnosti, a to su pre svega reči odgovornosti i brige za normalne odnose Srba i Hrvata, ovde i svugde", rekao je Porfirije.

Mitropolit Porfirije je to izjavio u prostorijama Mitropolije zagrebačko-ljubljanske gde se susreo s dvoje predsednika, prenela je agencija Hina.

On je rekao da su Srbi i Hrvati oduvek upućeni jedni na druge, ali i dodao da su vremena bila takva da su se udaljili.

"Zato je ovaj iskorak, s jedne strane vas da pozovete gospodina Vučića, i s druge strane da vi napravite jedan zaista hrabar i odgovoran korak da dođete ovde, pre svega poziv na razumevanje, poziv na mir", rekao je mitropolit SPC predsednicima.

Njima je predstavljena zbirka eseja polaznika šeste generacije Političke akademije Srpskog narodnog veća koji su pisali o svojim viđenjima glavnih problema Srba u Hrvatskoj, a potom je sledila rasprava zatvorena za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: