Kosor: Očekujem lično izvinjenje Vučića, ne u ime države

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je za N1 da je očekivala lično izvinjenje i kajanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

12:06

Kosor: Očekujem lično izvinjenje Vučića, ne u ime države
EPA/PETER HUDEC

Kako je rekla, očekivala je lično izvinjenje Vučića tokom njegovog boravka u Hrvatskoj, zbog njegove prošlosti i izjava koje je ranije davao.

"Boris Tadić, koji nema tu vrstu tereta iz prošlosti kakvu ima Vučič, je 2010. godine otišao na Ovčaru i poklonio se žrtvama u ime države. U ovom slučaju danas, očekivala sam i lično izvinjenje i neku vrstu kajanja Vučića, zbog toga što je on 1995. godini u Glini govorio da to mesto nikad neće biti Hrvatska", izjavila je Jadranka Kosor.

Ona je podsetila i na Vučićev govor 2000. godine, kada je, kako je rekla, govorio o "amputaciji" Hrvatske i liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

"Zbog toga očekujem i lično izvinjenje Vučića, ono u ime države je obavio Tadić...Vučić do sada nijednom gestom nije pokazao da se odmakao od izjava iz prošlosti", rekla je Kosorova za N1.

Bivša premijerka Hrvatske je rekla i da je Vučić "apsolutno bezbedan" u Hrvatskoj.

Kosorova je napomenula da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i Vučić nemaju ovlašćenja da odlučuju i donose odluke i nešto danas reše.

"Praktično, dvoje predsednika nemaju ovlašćenja da odlučuju i donose odluke i nešto reše. Politički gledano, Vučić u Srbiji ima vidljivu moć, za razliku od Grabar Kitarović, koja ne može ništa u ime Vlade Hrvatske da odluči", reka je Jadranka Kosor.

Predsednik Vučić nalazi se u dvodnevnoj poseti Zagrebu. On se odmah po sletanju aviona u Zagreb susreo sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: