Snimile, a ne vidi se – čemu sigurnosne kamere? VIDEO

Ubicu su snimile kamere, ali njegovo lice se ne vidi. Tako je glasila vest posle ubistva žene u ulici Pariske komune na Novom Beogradu.

Izvor: O2

Ponedeljak, 12.02.2018.

18:55

Snimile, a ne vidi se – čemu sigurnosne kamere? VIDEO
Screenshot/O2

Tako je bilo i prilikom ubistva Dalibora Despotovića na Voždovcu.

Logično pitanje koje se nameće je čemu onda sigurnosne kamere.

"Sve zavisi od video nadzora, od rezolucije kamera, kvaliteta, same optike i programa što je stavljen, kakav je, da bi moglo da se vrati. Zavisi, imaju ful rezolucije i kamere koje nisu u nekom obimu, običan sistem što može da vrati samo deo stvari tih", kaže Milenko Cvijović i "Eurosecurity".

Kad neko planira zločin, obično vodi računa o tome gde se nalaze sigurnosne kamere, i tada nosi kačket ili kapuljaču. Bez obzira što se na snimcima nekad ne vidi lice, snimak nekog zločina može mnogo da pomogne u istrazi.

"Da bi se to što ne može da se izoštri lepo, gledaju se neke osnovne karakteristike, opis, visina, neka orijentaciona težina i još nešto ako može da se izvuče. Za neki bolji video nadzor treba i malo više para, ali retko ko ulaže toliko u taj video nadzor", dodaje Cvijović.

Ono što se nadgleda svakako je saobraćaj, a nekako to najviše i interesuje građane. Nedavno su gradske vlasti najavile da će Beograd dobiti 60 novig kamera za kontrolu saobraćaja.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, Beograd bi uskoro mogao da dobije i nadzorne kamere koje mogu da prepoznaju lice.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: