LDP: Beograd da podrži borbu protiv diskriminacije

Kandidatkinja LDP za odbornicu na beogradskim izborima, Anita Mitić razgovarala je sa predstavnicima udrženja "Da se zna" o problemima LGBT zajednice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

23:48

LDP: Beograd da podrži borbu protiv diskriminacije

Naglasila da Grad Beograd ne sme da ćuti, već treba da podrži borbu protiv diskriminacije i nasilja nad LGBT osobama."Onog trenutka kada počnemo da procesuiramo zločine za ono što jesu, a to je zločin iz mržnje, na taj način ćemo početi i da ih suzbijamo", rekla je Mitić, a saopštio je LDP.

Ona je na sastanku istakla da na čelu Beograda mora da bude osoba koja će 1. septembra pozvati škole da više uče o različitostima i poručila gradjanima da počnu da prihvataju pripadnike LGBT zajednice kao sugradjane, prijatelje, komšije, a ne samo da ih tolerišu.

"Grad Beograd treba finansijski da učestvuje u organizaciji Parade ponosa. Ona je dobra i važna za Beograd, predstavlja jedan vid političkog protesta i mesto okupljanja ne samo LGBT zajednice, već i onih koji je podržavaju", navela je Mitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: