"Deca na predstavi dobila lizalice liste za izbore u BG"

Mladenovački pokret “Samo jako” navodi da je SRS iskoristila predstavu za decu kako bi njihov kandidat održao politički govor o izborima u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

21:56

Kako ističu, predstava za decu održana je u subotu u 11 časova na gradskom trgu, a događaj je kasnio 45 minuta jer je “izašao kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda i počeo politički govor”.

Osim toga, oni navode i da su deci na kraju podeljene lizalice na kojima je bio broj dva – redni liste "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" na izborima u Beogradu.

“Deca Mladenovca su dobila pozivnicu da na gradskom trgu učestvuju u programu osmšiljenom samo za njih. Za subotu u 11 sati, najavljeni su Paja Patak, Miki Maus, zabava, baloni, slatka iznenađenja. Događaj je kasnio 45 minuta, a zatim je na binu, namenjenu dečijoj predstavi, izašao kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda i započeo politički govor, koji je prekinut glasnim negodovanjem obmanutih roditelja, te je predstava mogla da počne. Da bi se deca osećala manje zloupotrebljeno, podeljene su im lizalice sa brojem dva, rednim brojem pomenute stranke na predstojećim izborima”, navodi se na profilu pokreta “Samo jako” na Fejsbuku. Podsećamo, optužbe o zloupotrebi dece u izbornoj kampanji razmenjivali su i lista oko Dragana Đilasa i lista oko Srpske napredne stranke.

Prvo je lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" navela da kandidat za odbornika liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" glumac Branko Milićević Kockica u vračarskim vrtićima "Fića", "Mića i Aćim" i "Guliver" nudi deci ulaznice za svoje predstave, na kojima treba da se pojave njihovi roditelji i na kojima će im se obratiti neko od lidera Srpske napredne stranke.

Ubrzo su se oglasili iz SNS - gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za državnu agenciju Tanjug da "Dragan Đilas želi da spreči decu da gledaju besplatne predstave", kao i da je Đilas taj koji zloupotrebljava decu u političke svrhe.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: