Rastu tenzije – "Obuzdajte Izrael, žalićemo se SB UN"

Liban protestuje, jer je Izrael koristio njihov vazdušni prostor za napad na Siriju i poručuje da će se žaliti Savetu bezbednosti UN.

Izvor: B92

Subota, 10.02.2018.

15:01

Rastu tenzije –
Ilustracija: Thinkstock

Libansko Ministarstvo spoljnih poslova navodi u saopštenju da podržava, kako navodi, "legitimno pravo" Sirije da odgoviri na "agresiju Izraela".

U saopštenju se ocenjuje da tako "agresivna politika" preti stabilnosti u regionu, prenosi AP.

Liban je pozvao zemlje koje su zabrinute da obuzdaju Izrael.

Izrael je danas saopštio da je iranski dron ušao u vazdušni prostor te zemlje iz Sirije.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je kao "smešne" navode da je Izrael danas presreo iranski dron, lansiran iz Sirije, javila je iranska državna televizija.

U međuvremenu, libanska novinska agencija navela je da je raketa, očigledno iz sirijske vazdušne odbrane, sletela u selo na jugozapadu Libana.

Izrealska vojska ranije danas je saopštila da je oborila iranski dron, koji je ušao u zemlju, i da je gađala iranske mete u Siriji, koje su ga lansirale.

U saopštenju se navodi da su se izraelski avioni suočili sa jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: