Jednim tvitom Tramp srušio "američki san"

Predsednik SAD Donald Tramp objavio, kao i obično, na svom Tviter nalogu da je došlo vreme da se ukine čuvena američka lutrija za dobijanje zelene karte.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

07:01

Jednim tvitom Tramp srušio
EPA-EFE/ Oliver Douliery

"Lutrija za vize" održavana je već godinama u Americi i bila je nada za mnoge koji žele da se domognu "američkog sna" iz celog sveta, zaobilazeći komplikovane pravne procedure za boravak u SAD.

"Vreme je da završimo lutriju za vize. Kongres mora da obezbedi imigracioni sistem i zaštiti Ameriku", napisao je Tramp.

Američko ministarstvoi pravde, po hitnom postupku, uputilo je juče predlog tog zakona u Kongres.

Američki predsednik tu svoju nameru saopštio je nekoliko puta i ona nije tajna. Uz nju, u paketu odluka koje bi Kongres trebalo da donese, je i ukidanje DACA programa za doseljenike i izgradnja zida koji bi trebalo da spreči ulazak kriminalaca iz Meksika u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: