Indeks: Kad je Vučić šetao Zagrebom, nikog nije bilo briga

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji u ponedeljak odlazi u Zagreb, tamo bi trebalo da dočekaju protesti udovica i veterana, piše portal “Indeks“.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

16:33

Indeks: Kad je Vučić šetao Zagrebom, nikog nije bilo briga
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Vučić je u Zagrebu bio pre tri godine, na inauguraciji predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Kako navodi portal, Vučić je tada došao da uveliča inauguraciju, a to nije smetalo udruženjima bliskim HDZ.

U to vreme, na čelu HDZ bio je Tomislav Karamarko koji je podržavao Kitarovićevu, a sa njim i udruženja veterana koje su tada delovale usmerenije protiv tadašnje vlasti premijera Zorana Milanovića.

Danas je, kako se navodi, HDZ udaljeniji od predsednice, a premijer Andrej Plenković se nije pozitivno izjasnio o Vučićevom dolasku.

Pre tri godine, kako se dodaje, tadašnji premijer, a današnji predsednik Srbije uz mnogo manje problema stigao je u Zagreb. Vučić je sa Miloradom Pupovcem prošetao po centru Zagreba i položio venac na spomenik Nikole Tesle. Uputio se potom u Crkvu preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu.

“Da stvar bude zanimljivija, u hotelu Šeraton istog dana sastao se sa tadašnjim predsednikom HDZ-a Karamarkom“, piše “Indeks“.

“Znate da nisam nimalo plašljiv. Štitim interese Srbije jer sam za to plaćen od naroda Srbije. Ne bi bilo fer da govorim o detaljima i junačkim delima“, rekao je pre tri godine u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: