Bivši ministar otvoreno o poseti Vučića Zagrebu

Bivši hrvatski ministar branitelja Fred Matić kaže da nema smisla da Hrvatska od Srbije traži ratnu odštetu tokom posete predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.02.2018.

13:33

Bivši ministar otvoreno o poseti Vučića Zagrebu
screenshot

To je ovih dana spominjao hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Ako bi mi tražili odštetu za Domovinski rat, Srbi bi za Drugi svetski rat, mi bi onda za Prvi svetski rat, a Srbi bi onda za Kosovsku bitku", naveo je Matić za N1.

On takođe veruje da neće biti nekih velikih protesta zbog dolaska srpskog predsednika.

"Mislim da od toga neće biti ništa. Ako Crkva i (najuticajnija vladajuća) HDZ to ne podrže, nema od toga ništa. Oni će to dozirati. Sve će završiti na tome: 'Mi se bunimo, a on je ipak došao. Što su ga onda zvali?", zapitao je Matić.

Za razliku od mnogih, konstatuje ovaj medij, Matić Vučića ne želi da naziva četnikom, uz objašnjenje da nikog tako ne bi nazvao, jer, kako je rekao, ni on ne želi da neko njega naziva ustašom.

Smatra i da je poseta Vučića Hrvatskoj kurtoazna i da se njome ništa neće rešiti, kao i da bi Vučić u Zagreb trebalo da donese podatke o nestalima.

Ipak, misli da se ni to neće dogoditi, te da sve u svemu poseta neće biti više od kurtoazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: