Premijerka o Vulinu i "ustašama":Ne volim zapaljive izjave

Premijerka Ana Brnabić je, osvrćući se na reči ministra Aleksandra Vulina da će predsednika Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, rekla da ne voli zapaljive izjave.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.02.2018.

19:12

Premijerka o Vulinu i
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIÆ

Ona je dodala da je vreme da se spusti lopta.

"Sa obe strane ima zapaljivih izjava, ne bih ulazila u to, želim da doprinesem konstruktivnoj atmosferi, i tako neću komentarisati ni neke izjave koje dolaze iz Zagreba. Treba spustiti loptu i dati šansu saradnji. Koliko god teško bilo, i koliko god ti odnosi bili kompleksni, Srbija će nastaviti da pruža ruku toj saradnji", poručila je Brnabićeva u razgovoru za N1 u Budimpešti.

Ona je istakla da zapaljive izjave ne mogu da doprinesu dugoročnom pomirenju i saradnji koju Srbija zastupa i kojoj se nada.

"Mi smo u, ne znam koliko navrata, pokazali da jesmo za regionalnu saradnju. Samim tim što je cela Vlada bila pre sedam dana u Sloveniji na zajedničkoj sednici, danas smo u Mađarskoj, predsednik Republike je putovao u Austriju, on ide u ponedeljak i utorak u Zagreb, ja planiram neke druge posete regionu", rekla je ona.

Na konstataciju reportera N1 da, kada je reč o odnosima s Hrvatskom, neko često da zapaljivu izjavu, pa ona mora da "spušta loptu", premijerka je rekla da je to njen posao.

"Moj posao je da spuštam loptu, moj posao je da probam da budem racionalna, da ne reagujem emotivno. I mislim da je to odgovornost koja je na meni", navela je Brnabićeva i dodala:

"Treba da prestanemo da gledamo u prošlost, i u samoj Srbiji. I da prestanemo da se delimo na četnike i partizane 2018. godine, u 21. veku, stvarno, nekako, kada ćemo početi da gledamo u budućnost ako nećemo danas? I mislim da je to naša odgovornost prema budućnosti, prema generacijama koje dolaze iza nas."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: