Državni sekretar predlaže da "novinari sami sebe zaštite"

Ministarstvo kulture i informisanja nije nadležno za napade na novinare, izjavio je državni sekretar u tom Ministarstvu Aleksandar Gajović.

Izvor: RSE

Petak, 09.02.2018.

16:52

Državni sekretar predlaže da
screenshot

On je u Intervjuu nedelje Radija Slobodna Evropa rekao da novinari „nisu jedini koje napadaju, da oni treba sami da se zaštite, i da se obrate nadležnim državnim organima“.

Povodom kampanje koju TV Pink vodi protiv novinarke nedeljnika „Vreme“ i članice Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamare Skrozze, napada na novinara N1 Nikolu Radišića, te pretnje smrću predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću, Gajović kaže da se „namerno potenciraju napadi na novinare koji nisu provladini“ i da ga interesuje i „verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada“.

Podsetimo, Gajović je buru u javnosti izazvao pred predsedničke izbore u Srbiji, kada je izjavio da "ne vidi da bi na čelu države trebalo da bude žena".

On je potom izabran za državnog sekretara, posle čega je ostavku na mesto u radnoj grupi Ministarstva kulture i informisanja za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2023. godine podnela Ljiljana Smajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: