Zakazani prevremeni izbori u Venecueli

Prevremeni predsednički izbori u Venecueli, na kojima se kandidovao Nikolas Maduro za novi mandat, biće održani 22. aprila, saopštila izborna komisija.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2018.

08:46

Zakazani prevremeni izbori u Venecueli
Foto: Getty Images

Najava o održavanju izbora dolazi posle neuspešnih pregovora između predstavnika vlade i opozicije o datumu predsedničkih izbora.

Delegacije dve strane već dva meseca pregovaraju o postizanju dogovora o nekoliko pitanja, među kojima je datum održavanja predsedničkih izbora.

Vlasti Venecuele predložile su 23. januara prevremene predsedničke izbore pre kraja aprila.

U poslednjih nekoliko nedelja u Venecueli su se pominjali prevremeni predsednički izbori u prvoj polovini ove godine umesto u decembru, kako bi Maduro iskoristio podele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandat.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: