Kim pokazao naoružanje, objavljeni snimci VIDEO

Severna Koreja održala je vojnu paradu manjeg obima, dan pred početak Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, u susednoj Južnoj Koreji.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 08.02.2018.

07:15

Kim pokazao naoružanje, objavljeni snimci VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Kako navodi AP, na Trgu Kim Il Sunga paradiralo je 10.000 vojnika.

Neimenovani južnokorejski zvaničnik saopštio je da je, pred toga, u defileu učetvovalo i desetine hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, za sada još nema informacija o tome da li je Severna Koreja prikazivala i strateško naoružanje, kao što su interkontinentalne balističke rakete.

Iz Severne Koreje su saopštili da je parada obeležila 70. godišnjicu osnivanja vojske.

Severna Koreja je ranije najavila da će organizovati tu paradu 8. februara umesto 25. aprila kako bi obeležila 70. godišnjicu od osnivanja svoje vojske.

Vlasti Severne Koreje danas su saopštile da tokom ZOI u Južnoj Koreji nemaju "nikakvu nameru" da se sastanu s predstavnicima SAD.

"Nemamo nameru da se sastanemo sa američkim zvaničnicima tokom naše posete jugu", izjavio je zvaničnik Ministarstva inostranih poslova Čo Jong-sam i dodao da Severna Koreja nikada nije "molila za dijalog sa SAD" i da to nikada neće učiniti.

Dve Koreje su dogovorile zajednički nastup severnokorejskih sportista na Igrama, zajednički defile na otvaranju pod zastavom ujedinjene Koreje, a imaće i zajedničku reprezentaciju u ženskom hokeju na ledu.

Prva takmičenja na ZOI u karlingu i ski-skokovima počinju danas, a ceremonija otvaranja na programu je sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: