Kolone zarobljenih vozila, sve belo...to je danas Pariz

Kolone vozila dugačke više kilometara u Parizu, stotine zarobljenih kamiona, Ajfelova kula zatvorena - slike su iz francuske prestonice.

Izvor: Beta

Sreda, 07.02.2018.

08:55

Kolone zarobljenih vozila, sve belo...to je danas Pariz
Foto: Tanjug / AP /Francois Mori

Sneg je otežao vožnju na zapadu i severoistoku, preko regiona Pariza, kaže Meteorološka služba. "U Parizu i okolini, 739 kilometra zaglavljenih vozila" , kaže auto-moto služba "Sitaden". Autobusi koji opslužuju glavni grad i predgrađa su ranije vraćeni u depoe.

Školskog prevoza neće biti u sredu u više delova Francuske, posebno u regionu Pariza.

Stanje bi moglo postati kritično u noći između srede i četvrtka s padom temperature do minus 10 stepeni i pojave "ledene kiše" na već snežnom terenu, rekao je za AFP Emanuel Demel, prognostičar Mtetorološke službe Francuske. SNCF, nacionalna železnička kompanija, objavila je u utorak da je smanjila brzinu svojih vozova na delu mreže, uzrokujući neznatno kašnjenje, dok linija vozova visoke brzine "Atlantik" ima smetnje.

U pariskom regionu, na glavnim putevima, saobraćaj je zabranjen za vozila preko 7,5 tona, saopštio je štab policije, i pozvao građane da ne kreću na put.

Sneg se zdržava na tlu, i očekuje se da će ga biti pet do 10 santimetara.

Kompanija koja upravlja Ajfelovom kulom ju je zatvorila u utorak zbog vremenskih uslova.
Foto Tanjug/AP/Alvaro Barrientos
Dvadeset i dve departmana Francuske, uključujući osam u regionu Pariza, Sever i Rona, objavili su u ponedeljak "upozorenje na veliku hladnoću" i za smeštaj beskućnika, uz otvaranje hiljadu prostora za hitan smeštaj, pored 13.000 već planiranih za zimu.

U petak bi mogao da stigne novi snežni talas, sa severozapada.

Ovogodišnji januar je bio najmanje hladan za više od jednog veka, dok su rekordne količine kiše izazvale poplave u nekoliko regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: