"Ovo je Aleksandar Pejčinović..." / FOTO

Načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić podsetila je na društvenim mrežama na primer Aleksandra Pejčinovića.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

17:15

Ilustracija: Thinkstock

Ona je podsetila na podatak da je 11-godišnjak u 2017. godini pročitao 300 knjiga, kao i da je kosu počeo da pušta kako bi je potom donirao deci oboleloj od raka.

“Ovakvi mladi ljudi bi trebalo da se promovišu na naslovnim stranama kao uzori svojoj generaciji“, navela je Grujičićeva.

Priču o Aleksandru su krajem januara ove godine objavile Večernje novosti, navodeći da je on dobio nagradu Biblioteke grada Beograda “Čitalac godine“.

“Aleksandar je naučio da čita sa tri godine, najpre sričući slova i brojeve sa registarskih tablica, bilborda, naziva radnji i firmi... Nedugo potom, počeo je da lista slikovnice i enciklopedije, a, sa početkom školskih dana, postao je i redovni osvajač 'čitalačke značke'. Ovo priznanje osvajaju učenici koji pročitaju zadate knjige, zabeleže svoje utiske o njima, i kasnije ih na zajedničkom času u školskoj biblioteci analiziraju. Kako Aleksandar objašnjava, najčešće pročita knjigu i ne znajući da je predviđena programom za lektiru“, navedeno je u tekstu beogradskog lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: