Referendum ili izbori? "Građani da odluče o preprekama"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, na konferenciji za medije sa Johanesom Hanom, da su pred Srbijom velike prepreke, o kojima će morati građani da odluče.

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

16:02

Referendum ili izbori?
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kako kaže, reč je o “planinama prepreka“, a istakao je pre svega pitanje Kosova i Metohije, kao i granice sa BiH i Hrvatskom.

“Da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli na Mont Everest“, istakao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da je došlo vreme da “donosimo odluke, platimo određene cene iz prošlosti i rešavamo probleme koje niko nije rešavao decenijama unazad”.

Vučić je tu istakao i da je reč o “toliko krupnim pitanjima da će građani morati da se izjasne o njima“.

“Da li vidimo budućnost u Evropi, za šta moramo da platimo određenu cenu, a koja nije imala, ili da ostanemo na ovome sada? Odlučiće građani i mi ćemo da poštujemo tu odluku. Ali neću da se krijem, već ću reći šta mislim da je najbolje za zemlju, a građani će reći da li je to fer ili nije“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije tu nije istakao da li je time mislio na mogući referendum ili izlazak na vanredne izbore.

Osim toga, on je naveo da “ne može Srbija tu da izgubi sve, a neko drugi da dobije sve“, već da rešenje mora biti rezultat kompromisa “u kojim će i jedni i drugi da izgube da bi bili zadovoljni“.

Opširnije o tome šta je Vučić rekao na konferenciji za medije - OVDE.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da Srbija ima realnu perspektivu u Evropskoj unij.

Podsećamo, Vučić je ranije najavio da će u aprilu izneti u javnost svoj predlog rešenja za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: