Jedan Palestinac ubijen, više od 40 ranjeno

Jedan Palestinac je poginuo, a više od 40 je ranjeno u sukobima sa izraelskim vojnicima u palestinskom gradu Nablusu, na Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

22:35

Jedan Palestinac ubijen, više od 40 ranjeno

Najviše Palestinca ranjeno je bojevom municijom, a šest teško, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja, prenose izraelski mediji.

Izraelske snage ušle su večeras u Nablus, potvrdila je vojska, ali nije obelodanila detalje.

Očevici su izjavili da su vojnici opkolili kuću oca izraelskog Arapina za koga se veruje da je u ponedeljak ubio nožem jednog Izraelca na autobuskoj stanici na Zapadnoj obali.

Sukobi su izbili kada su se izraelske snage povlačile iz tog kvarta. Isti izvori navode da je vatra otvorena na vojnike iz izbegličkog logora Balata.

Takođe je rečeno da su neki Palestinci uhapšeni.

Izraelske bezbednosne snage od ponedeljka tragaju za 19-godošnjim Abedom al-Hakimom Asijem koji je nožem ubio jednog jevrejskog naseljenika pred jevrejskim naseljem Ariel. Napadač, izraelski Arapin iz Jafe kraj Tel Aviva, sin je Izraelke i Palestinca.

Jutros su izraelske bezbednosne snage ubile jednog Palestinca, osumnjičenog da je početkom januara u oružanom napadu iz vozila u prolazu ubio rabina na Zapadnoj obali.

Od 6. decembra, kada je predsednik SAD Donald Tramp saopštio da priznaje ceo Jerusalim kao samo izraelski ni grad, učestalo je palestinsko nasilje, a protesti su izbili širom muslimanskog sveta. Trampov potez se smatra zauzimanjem izraelske strane u vezi s najkrupnijim pitanjem u višedecenijskom sukobu dva naroda, navodi Asošiejted pres.

Palestinski demonstranti su se od od tog Trampovog priznanja sukobljavali s izraelskim snagama ne samo na Zapadnoj obali, već i u pojasu Gaze i 20 Palestinaca je ubijeno, računajući i večerašnju žrtvu u nasilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: