"Zbogom luksuzu": Duterte nadgleda, bager gazi VIDEO

Po naredbi filipinskog predsednika Rodriga Dutertea, na Filipinima je unišeno više od 20 zaplenjenih luksuznih automobila.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.02.2018.

21:09

Foto: Tanjug/AP

Među uništenim automobilima je i "Poršei", "Jaguari", "Mercedesi" i "Korvete".

Na drugim lokacijama je uništeno još 10 automobila.

Kako navodi Rojters, ovo je deo Duterteove strategije protiv kriminala i korupcije, a on je lično nadgledao uništenje automobila, neki od kojih su vredeli i više od 100.000 dolara.

"Dajte ih kupcima čelika. Ne mogu da imaju takve automobile, ali nešto mogu da dobiju - napravite igračke od njih", rekao je Duterte.

Automobili su zaplenjeni u akciji Biroa za carinu, a vlasnici su optuženi za izbegavanje poreza. Prošle godine zaplenjeni su automobili u vrednosti od skoro tri miliona dolara, dok je ukupna vrednost zaplenjene imovine, prema zvaničnim podacima filipinske vlade, oko 866 miliona dolara.

"Ne isplati se izbegavti porez na Filipinima, tako da bi mogli i da prestanu, zato što nikad neće uspeti", rekao je ministar finansija Filipina Karlos Domingez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: