"Izbori su novo poglavlje Inicijative u borbi za Naš grad"

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ najavila je da će u sredu organizovati druženje građana sa kandidatima i kandidatkinjama za beogradske odbornike.

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

12:42

Kako je navedeno u saopštenju, druženje je zakazano za sredu 7. februar od 18 do 21 čas u KC “Grad“ u Beogradu.

“Lokalni izbori za Skupštinu grada Beograda novo su poglavlje Inicijative u borbi za Naš grad. Poglavlje u kojem želimo da borbu iz krajeva, naselja, blokova i komšiluka donosemo u Skupštinu grada Beograda, polazeći od uverenja da politika nastaje u mesnim zajednicama i lokalu i da za sveobuhvatnu promenu nisu potrebni spasioci i vođe, već informisani, zainteresovani i solidarni građani. Promena dolazi odozdo“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da listu čini 80 imena ljudi koji su se okupili povodom organizacije protesta, aktivista i aktivistkinja iz ekoloških, biciklističkih, kulturnih udruženja i lokalnih inicijativa za očuvanje javnih dobara u čijoj su borbi aktivno učestvovali.

“Sastavljena je po zip modelu, principu da se kandidati i kandidatkinje naizmenično smenjuju (41 žena i 39 muškaraca)“, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: