"Dostavili smo Beogradu sve o ubistvu Olivera Ivanovića"

Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri tvrdi da je Priština dostavila Beogradu sve relevantne informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.02.2018.

19:44

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

“Delimo sa Beogradom informacije u vezi ubistva Ivanovića“, rekao je Tahiri za prištinski portal Gazeta ekspres i dodao da će “jedino saradnja dovesti do rešenja“ ubistva.

On je rekao da je kosovsko Ministarstvo pravde u saradnji sa kancelarijom Tužilaštva prosledilo Beogradu sve relevantne informacije, kao i da razmena informacija neće ugroziti istragu.

Prema njegovim rečima, Priština je poslala četiri zahteva Beogradu u kojima traži dokaze povezane sa ubistvom Ivanovića i dodao da bi skupljanje dokaza u vezi ovog slučaja moglo biti od krucijalnog značaja za istragu.

Podsećamo, kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je nedavno da će istražni organi uskoro izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića.

"To je kriminalno-mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu. Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao sa predsednikom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmeni informacija oko Ivanovićevog ubistva", rekao je Tači.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsećamo, Ivanović je ranije izjavio da da se plaši mogućeg atentata, dok je za "Vreme" izjavio da na Kosovu postoji neverovatan osećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, "ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje".

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se "zna ko je to uradio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: