"Dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela vlast..."

Predsednik PSG Saša Janković saopštio da je vlast Srpske napredne stranke dozvolila da nacisti i fašisti počnu da marširaju glavnim gradom Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2018.

14:32

"Nikada se ovo nije dešavalo u slobodnom Beogradu, dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela svu vlast. Naša je obaveza prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama da zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam", naveo je Janković u saopštenju povodom jučerašnjeg skupa podrške rehabilitaciji predsedniku kvinsliške vlade Milanu Nediću.

On je naveo da ne treba imati ni trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare ‒ neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji.

"To je uvek bio i ostaće projekat iste političke grupacije koja sada ima priliku da ispunjava sve svoje snove", ocenio je Janković.

Pokret slobodnih gra]ana Srbije će se prema njegovim rečima, sa drugim slobodarskim ljudima i organizacijama odupreti fašizaciji Srbije, a posle pobede na izborima antifašizam će biti institucionalizovan i državni organi koji će raditi svoj posao.

Učesnici skupa kojim je obeležena godišnjica smrti Milana Nedića juče su u centru grada organizovali spomen-skup i podizali ruku kao što su to radili nacisti.

Po oceni PSG time je vlast dozvolila da se osramoti sećanje na preko milion gradjana Srbije koji su stradali od nacista i njihovih saradnika, što je Nedić nesumnjivo bio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: