"Policija da obezbeđuje most, da ne bude opet Savamala"

Pokret "Dosta je bilo" zatražio je danas da policija ubuduće neprekidno obezbeđuje Stari savski most.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2018.

12:15

Iz tog pokreta smatraju da postoji opravdana bojazan da bi i taj most, posle rušenja u kvartu Savamala, mogao da bude meta fantomskog rušenja.

"Nakon nezakonitog, noćnog rušenja objekata u Savamali, koje nije rasvetljeno još od aprila 2016. godine, opravdana je bojazan da bi i most koji aktuelna vlast doživljava kao smetnju realizaciji projekta 'Beograd na vodi' mogao biti meta fantomskog rušenja. Iz tih razloga, 'Dosta je bilo' poziva policiju da odmah počne s neprekidnim obezbedjenjem Starog savskog mosta, a pojačano tokom izborne noći u glavnom gradu", navodi se u saopštenju te organizacije.

"Dosta je bilo" je u saopštenju podsetila da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali 23. januara ove godine potpisao ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP i predstavio izgled novog mosta koji će biti izgradjen na mestu Starog savskog, ali da su predstavnici udruženja arhitekata Srbije ocenili da ideja da se sruši taj most i na njegovom mestu napravi novi nije dobra, dok stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta upozoravaju da bi rušenje mosta moglo izazvati saobraćajni haos.

U izbornoj noći 24. aprila 2016. godine nepoznate osobe porušile su više objekata u Hercegovačkoj ulici, u delu Beograda pod nazivom Savamala, a policija nije reagovala na pozive građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: