Anastasijadis ponovo predsednik Kipra

Akutelni predsednik Kipra Nikos Anastasijadis osvojio je drugi petogodišnji mandat pobedivši u drugom krugu izbora levičcara Stavrosa Malasa.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 04.02.2018.

18:52

Anastasijadis ponovo predsednik Kipra
Foto: Tanjug, AP

Anastasijadis je osvojio 55,9 odsto glasova, na osnovu 95 odsto prebrojanih glasova, prenela je državna televizija, prenosi Rojters.

Malas je pozvao Anastasijadisa i čestitao mu na pobedi.

Anastasiades (71), advokat s britanskim obrazovanjem iz hriščansko-demokratske stranke "Demokratski zbor" (DISY) obećao je oživljavanje pregovora o ponovnom ujedinjenju Kipra i bio je favorit na izborima.

Kipar je 1974. godine, posle turske okupacije severnog dela ostrva, podeljen na Tursku Republiku Severni Kipar koju priznaje samo Ankara, i Kiparsku Republiku koja je medjunarodno priznata i članica Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: