Turska poručila Amerikancima: Nišanićemo i vas

Američki vojnici u uniformi Odreda narodne samoodbrane sirijskih Kurda (JPG) mogli bi da postanu cilj operacije Oružanih snaga Turske u Siriji.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 04.02.2018.

12:25

Turska poručila Amerikancima: Nišanićemo i vas
Foto: Tanjug/AP

To je izjavio turski premijer Bekir Bozdag.

„Ako teroristi (JPG) ne napuste sirijski Mandžab počećemo vojnu operaciju u području Sirije, kao i u regionu istočno od reke Eufrat. Pritom, američki vojnici u uniformama JPG mogu da postanu ciljevi operacije naših Oružanih snaga“, izjavio je Bozdag za televiziju CNN Turk.

Bozdag je u sredu pozvao Vašington da uloži napore kako bi sprečio sukob američkih i turskih vojnika na severu Sirije. Prema njegovim rečima, Ankara radi sve kako bi se to izbeglo, ali napore treba da preduzmu obe strane.

Turska je sinoć saopštila da je nedaleko od kurdske enklave Afrin u Siriji poginulo osam turskih vojnika. Pet vojnika, kako je navedeno u saopštenju, poginulo je u napadu na tenk turske vojske. U istoj oblasti poginula su još tri vojnika.

Od početka turske ofanzive „Maslinova grančica“ poginulo je 13 turskih vojnika i najmanje dvadeset četvoro njima bliskih boraca sirijske opozicije, prenosi "Sputnjik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: