SNS: Jeremić arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je da je bivši šef diplomatije Vuk Jeremić "arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije ikada".

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

15:45

SNS: Jeremić arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije

Prema Đurićevim rečima, Jeremić je "žrtvovao suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu zbog sopstvene fotelje u UN".

Đurić je u saopštenju ocenio da Jeremić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić "nemaju nikakvo moralno pravo da kude one koji svim snagama pokušavaju da ublaže posledice njihovih poraza".

"Jeremić je zaslužio mesto u istoriji kao arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije ikada, kada je podrška Generalne skupštine UN oko toga da se pregovori o Kosovu i Metohiji vode tamo, žrtvovana zbog njegove fotelje u UN i podrške Tadiću na izborima, nakon kojih je zemlja još više zadužena, rasprodata i razorena", naveo je Đurić, a preneo SNS.

Funkcioner naprednjaka optužio je Jeremića, aktuelnog predsednika Narodne stranke, da je "za albanske secesioniste na Kosovu i Metohiji time uradio više nego teroristička OVK i NATO zajedno".

"On ne samo da nije mario za državne interese, već je radio direktno protiv njih. Našoj državi je, usred borbe, vezao ruke savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, kao posledica njegovog laički postavljenog pitanja", dodao je Đurić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije u stanju da postigne povoljan kompromisni sporazum o Kosovu i Metohiji i da se sprema da na zahtev stranaca omogući Prištini stolicu u UN, a da zauzvrat dobije tek jednodnevnu posetu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

"Postizanje kompromisnog rešenja o Kosovu i Metohiji je vrlo komplikovana situacija i nije dovoljno samo razgovarati sa Albancima i odlučiti da se preda sve što oni traže. Jedini model Vučićevog pregovaranja sa Albancima je da oni nešto traže, on to da, a onda zamoli strance da ga ne diraju kada, recimo, ugasi medijsko svetlo u Srbiji", rekao je Jeremić televiziji Naša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: