Tužilaštvo "nema ništa konkretno" o smrti Ivanovića

Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca atentata na Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog.

Izvor: B92

Nedelja, 28.01.2018.

21:33

Tužilaštvo
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

To je izjavio portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu."Intenzivno radimo na otkrivanju izvršilaca ubistva. Kad god budemo imali novih rezultata, javnost će biti informisana", izjavio je Ljutfiu za prištinsku televiziju KTV.

Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo zatražili su da se i organi Srbije uključe u istragu ubistva Ivanovića 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri je izjavio da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istragu smrti Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja, dok će se istragom baviti policija i tužilaštvo Kosova.

Vlasti Kosova su preko Euleksa zatražile od organa Srbije informacije o vlasniku vozila iz kojeg se pretpostavlja da je pucano na Ivanovića. Spremnost za saradnju sa organima Srbije je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem izrazio i predsednik Kosova Hašim Tači.

Za sada nema konkretnih informacija o toj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: