Tramp pohvalio lidera Ruande i Afričke unije

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je u Davosu s liderom Ruande Polom Kagameom, u pokušaju da popravi odnose posle komentara o afričkim zemljama.

Izvor: B92

Subota, 27.01.2018.

00:35

Tramp pohvalio lidera Ruande i Afričke unije
Foto: Gettyimages

Tramp se s Kagameom, kome počinje jednogodišnji mandat na čelu Afričke unije, sastao na marginama Svetskog ekonomskog foruma i pohvalio partnerstvo SAD i Ruande, prenosi AP.

Američki predsednik je nedavno izazvao lavinu osuda pošto je na sastanku o imigraciji u Beloj kući navodno nazvao afričke zemlje "vukojebinama" i upitao zašto bi SAD trebalo da prime više ljudi iz Afrike ili s Haitija nego iz zemalja kao što je Norveška. Dok Tramp negira da je koristio takav rečnik, kongresmeni koji su bili prisutni na sastanku tvrde da jeste.

Tramp je rekao da je imao "fantastičan razgovor" s Kagameom, novim liderom Afričke unije, koja ima 55 članica i koja je kritikovala američkog predsednika zbog njegovih komentara.

Posle sastanka je na Tviteru napisao da mu je "bila čast" da se sretne s Kagameom.

Predsednik Ruande je kazao da je s Trampom imao "dobar razgovor" o ekonomskim i trgovinskim pitanjima i da se Afrička unija"raduje saradnji sa SAD".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: