Berlin upozorava na Kosovo; Vulin: Proveramo

Bezbednosna situacija na severu Kosova je stabilna i građani nemaju razloga za strah.

Izvor: Tanjug, O2

Subota, 27.01.2018.

19:03

Berlin upozorava na Kosovo; Vulin: Proveramo
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

To je izjavio "Radiju Kontakt plus" regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Kako prenosi sajt ovog radija, Bojić je naveo da je bezbednosna situacija na zadovoljavajućem nivou u zoni odgovornosti Regionalne direkcije Mitrovica-Sever, odnosno u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Navodi se da je Bojić podsetio da na ovom području u poslednjih nekoliko dana nisu registrovani ozbiljniji incidenti.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je upozorenje svojim državljanima da se prilikom putovanja na sever Kosova informišu o bezbednosnoj situaciji.

"Na severu Kosova (opštine Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Mitrovica) situacija ostaje napeta", navodi se u saopštenju koje je 24. januara objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

Inače, ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo je da srpske službe proveravaju takve navode.

“Mi smo se obratili i nadležnim službama u Nemačkoj sa zahtevom da nam se objasni da li ima nekih saznanja, da i mi dobijemo informacije o tome”, rekao je on.

Opširnije u video - prilogu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: