Vučić u ponedeljak u Turskoj, putuje sa Izetbegovićem

Predsednik Aleksandar Vučić otputovaće u ponedeljak u Tursku na sastanak koji organizuje turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, potvrđeno je za B92.net

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

10:39

Vučić u ponedeljak u Turskoj, putuje sa Izetbegovićem
Tanjug, arhiva

Vučić će u Tursku otputovati sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin koji boravi u BiH izjavio je nešto ranije da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak posetiti Tursku, prenosi Fena.

Kalin je novinarima u Sarajevu rekao da Turska nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Podsećamo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pre skoro dva meseca boravio je u Srbiji, gde je posetio Beograd i Novi Pazar.

Kalin je istakao i da je očuvanje trajnog mira i stabilnosti na području Balkana od izuzetne važnosti i da Turska, kako je rekao, ne želi da vidi bilo kakve etničke tenzije. Kako kaže, Vlada Turske u stalnom kontaktu sa državnicima svih zemalja regiona kako bi pomogla u očuvanje mira i stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: