Vučić i Brnabićeva nastavljaju posetu Davosu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih nastavlja učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

07:01

Vučić i Brnabićeva nastavljaju posetu Davosu
Foto: Tanjug, Služba za saradnju s medijima Predsednika Srbije

On će danas sa regionalnim liderima učestvovati u sesiji "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana".

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče na marginama foruma sa više zvaničnika među kojima i sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, ali je te razgovore obeležila tema Kosova i normalizacija odnosa.

"Ako neko misli da je ideja procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine samo da Srbija mora da prizna Kosovo i to je to, onda - hvala, doviđenja", poručio je Vučić.

Vučić je izjavio da su Davosu prepoznali naš napor da sprovedemo reforme i mnogi su spremni da ulažu u našu zemlju, ali i istakao da smo mnogo truda uložili u razgovore o našoj političkoj budućnosti. Kaže i da neki razgovori u Davosu, poput onih sa Hašimom Tačijem i Edijem Ramom, nisu bili laki.

Govoreći o Kosmetu, Vučić je rekao da sve što je Srbija postigla na ekonomskom planu nije održivo ako nemamo političku stabilnost. Istakao je da će, po pitanju Kosova i Metohije, stvari kad-tad morati da se reše i istakao da je na nama da probamo da razgovaramo i postignemo kompromis. "To znači da ne izgubimo ono što ne smemo da izgubimo, a da, ako hocete da to definišem na taj način, izgubimo samo ono što moramo", objasnio je Vučić.

"Zato sam rekao Albancima: ako vi to govorite svaki dan i ako drugi u svetu to očekuju, da ćemo mi dati sve a da zauzvrat ne dobijemo ništa, da vi dobijete sve a da zauzvrat ne pružite ništa -“ hvala i doviđenja", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: