Zaharova o ubistvu Ivanovića: Priština ima šta da krije

Izgleda da Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da kriju, rekla je Marija Zaharova komentarišući istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Četvrtak, 25.01.2018.

15:31

Zaharova o ubistvu Ivanovića: Priština ima šta da krije
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Prema rečima portparolke ministarstva spoljnih poslova Rusije, rezultati istrage o ubistvu Ivanovića nisu vidljivi, a "zahtevi Beograda za sprovođenje zajedničkog rada se ignorišu", preneo je Sputnjik.

Takođe, "iznenađuje ovako uzdržan stav Misije EU u oblasti vladavine prava… Rukovodstvo Misije se zapravo samo povuklo iz istrage i stiče se utisak da ga je jednostavno u celini predalo u ruke kosovske policije", rekla je Zaharova.

Zaharova je ukazala na odsustvo "ključne uloge Evropske unije na Balkanu", istakavši da ruska strana podržava zahteve Srbije "da uključi srpske nadležne organe i policijske strukture u sprovođenje istražnih radnji".

"To (ubistvo Ivanovića) predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva svet i bezbednost u regionu, prepun potresa na Balkanu u celini", rekla je Zaharova.

Postavlja se pitanje šta se dogodilo sa ’ključnom ulogom Evropske unije‘ na Balkanu, o kojoj briselske birokrate već godinama govore, dodala je Zaharova.

Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: