Linta: Temelj današnje Hrvatske zloglasna NDH

Pokušaj Hrvatske da spreči izložbu o Jasenovcu dokaz da ta država počiva na temeljima NDH, kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.01.2018.

14:28

Linta: Temelj današnje Hrvatske zloglasna NDH
Screenshot

Podsetimo, "Novosti" su ranije objavile da je Hrvatska pokušala da spreči izložbu o Jasenovcu "Pravo na nezaborav" u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. To je jedan od brojnih dokaza da je "temelj današnje Hrvatske zloglasna Nezavisna država Hrvatska, koja je tokom Drugog svetskog rata počinila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima", kazao je Linta.

"Hrvatska posebno nastoji da rehabilituje ratnog zločinca, kardinala Alojzija Stepinca, koji je sa velikim delom katoličkog sveštenstva aktivno učestvovao u nezapamćenom zločinu nad Srbima", naveo je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, u Hrvatskoj se pobedom HDZ-a 1990. godine "ustaštvo vratilo na velika vrata i postalo dio zvanične politike Tuđmanove vlasti, čiji cilj je bio stvaranje etnički čiste hrvatske države putem zločina, etničkog čišćenja i sistematskog uništavanja i otimanja srpske imovine".

Linta ističe da se u Hrvatskoj od dolaska Tuđmana na vlast, "prećutno ili otvoreno, vodi politika rehabilitacije genocidne NDH" i da to potvrđuje niz primera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: