Duda prihvatio poziv Vučića da dođe u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom, koji je prihvatio poziv da dođe u posetu Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2018.

11:47

Duda prihvatio poziv Vučića da dođe u Srbiju
Foto: EPA / Pawel Supernak

Vučić i Duda su razgovarali o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić zahvalio je poljskom kolegi na kontinuiranoj podršci Poljske evropskim integracijama Srbije i izrazio neophodnost jačanja saradnje dveju zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, rečeno je u saopštenju.

Vučić je istakao da je trgovinska razmena u porastu i da je neophodno privući što veći broj investitora iz Poljske, što bi dodatno unapredilo odnose dveju zemalja.

Predsednik Duda je rekao da Poljska iskreno i intenzivno podržava evropski put Srbije. Duda je istakao i da je važno poslati jasnu poruku da je Unija živa i pozvati zemlje, koje žele da se pridruže Uniji, da to i učine.

Tokom susreta predsednik Duda prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.
Vučić je prethodnih imao niz susreta sa evropskim i svetskih zvaničnicima. Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Đentilonijem, španskim kraljem Felipeom, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: