Vučić razgovara s Hanom, na marginama foruma u Davosu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih nastavlja učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.01.2018.

07:53

Vučić razgovara s Hanom, na marginama foruma u Davosu
Tanjug, arhiva

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Vučić će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.

U okviru foruma, planirano je da članovi naše delegacije danas prisustvuju ručku sa svetskim ekonomskim liderima, gde se očekuje diskusija na temu "Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu", što je izvanični naziv ovogodišnjeg foruma, piše "Politika."

Iz kabineta predsednika najavljeno je da će se u drugom delu diskusije, koja je nazvana "Nove mogućnosti za Evropu", Vučić obratiti učesnicima skupa. Predviđeno je da govori iz ugla interesa regiona zapadnog Balkan.

Očekuje se da Brnabić danas ujutro učestvuje u diskusiji "Novi lideri za Evropu", tokom koje će govoriti o izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i ovaj region. "Novi lideri za Ervopu" su nova grupa, koja je prošle godine osnovana pri Svetskom ekonomskom forumu, a čiji je zadatak da se, pre svega, fokusira na temu digitalizacije, podseća "Politika."

Izlaganje Brnabić će iz publike pratiti predsednik Vučić, a u diskusiji će učestvovati i irski premijer Leo Varadkar.

Osim Brnabić, za govornicom će se naći i premijer Poljske Mateus Moravjecki, potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen, ministarka odgovorna za bugarsko predsedavanje EU Ljiljana Pavlova, ministar evropskih poslova Crne Gore Andrija Pejović, zamenik premijera Belgije zadužen za digitalnu agendu i razvojnu saradnju Aleksandar de Kro i zamenik premijera Turske Mehmed Šimšek.

Očekuje da će se učesnicima obratiti i Džared Kušner, savetnik i zet američkog predsednika Donalda Trampa.

U petak, 26. januara, Vučić će, zajedno sa regionalnim liderima, učestvovati u sesiji "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana".

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će se susreti sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, medju kojima je i izvršni direktor kompanije "Ariston termo" Paolo Merloni.

Na marginama ekonomskog foruma, Vučić se prethodnih dana susreo sa nizom evropskim i svetskih zvaničnika. Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Đentilonijem, španskim kraljem Felipeom . . . šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: