Predsednik Ugande: Volim Trampa, iskreno priča Afrikancima

Predsednik Ugande Joveri Museveni izjavio je da "voli" svog američkog kolegu Donalda Trampa i da ga treba pohvaliti jer se ne izražava izveštačeno.

Izvor: Beta

Utorak, 23.01.2018.

19:47

Predsednik Ugande: Volim Trampa, iskreno priča Afrikancima
Foto: EPA / Ian Langsdon

"Volim Trampa jer iskreno govori Afrikancima", rekao je Museveni posle sastanka sa američkim ambasadorom, koji se izvinio zbog nedavne Trampove izjave u kojoj je koristio uvredljiv izraz za afričke zemlje.

"Ne znam da li je pogrešno citiran ili šta već. Međutim, on (Tramp) iskreno govori Afrikancima. U svetu ne možete da preživite ako ste slabi", dodao je predsednik Ugande, koji je govorio na regionalnom sastanku zvaničnika istočne Afrike.

Nekoliko afričkih zemalja osudilo je Trampovu izjavu ocenjujući je rasističkom.

Prema navodima medija, Tramp je na nedavnom sastanku u Beloj kući, afričke zemlje iz kojih dolaze migranti nazvao "vukojebinama".

Bela kuća je potom demantovala medijske navode, dok su mnogi prisutni na sastanku potvrdili da su čuli te reči.

Museveni, koji je jedan od najstarijih predsednika u Africi, ranije je rekao da je Tramp iskrena osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: