SAD: Pucnjava u školi - dvoje mrtvih, 17 ranjenih

Dve osobe su ubijene u pucnjavi u srednjoj školi u Kentakiju, dok je 17 ranjeno. Napadač je priveden, detalji napada zasad nisu poznati.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.01.2018.

16:14

SAD: Pucnjava u školi - dvoje mrtvih, 17 ranjenih
Ilustracija: Thinkstock

Mediji su ranije preneli da je 19 povređenih, ali je ta brojka kasnije smanjena. Među povređenima je 12 onih koji imaju rana od metka. Jedna devojka je ubijena na mestu napada, a dečak je preminuo u bolnici.

Očevici navode da je skoro 100 učenika izletelo vrišteći iz škole u vreme pucnjave, tražeći zaklon.

Guverner Met Bevin je na Tviteru objavio da se incident odigrao u jutarnjim satima po lokalnom vremenu u srednjoj školi "Maršal kaunti". Kako navodi, napad je "ostavio ranu kojoj će biti potrebno vreme da prođe“.

Policija je saopštila da nema razloga da veruje da je neko drugi, sem privedenog, učestvovao u napadu.

Ubrzo ispred škole su pristigla ambulantna i policijska vozila, kao i roditelji koji su pokušavali da pronadju svoju decu.

Detalji o osumnjičenom i motivu napada, zasad nisu poznati.

Škola se nalazi u mestu Benton, na oko 200 kilometara severozapadno od Nešvila u Tenesiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: