Jevtić: Vučićeva poseta KiM smirila tenzije

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže da je poseta Aleksandra Vučića Kosovu “bila pravovremena”.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.01.2018.

22:12

Jevtić: Vučićeva poseta KiM smirila tenzije

"To je bila dobra rekcija i odluka predsednika Srbije, iako teška zbog bezbednosti. Odmah je došao da razgovara sa svima, sa svim političkim predstavnicima i narodom na KiM", rekao je Jevtić gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u.

Jevtić je rekao da je ubistvo Olivera Ivanović zločin koji može da ima opasne posledice, kao i da je to, možda, nakon pogroma 2004. godine najteži dogadjaj za Srbe na KiM.

Osim toga, istakao je da je važno zbog porodice Ivanovića i Srbije da se sazna ko je i zašto ubio Ivanovića.

Kaže da je kao član kosovske vlade tražio da se dozvoli predstavnicima države Srbije da se uključe u istragu, jer to može da doprinese pomiranju.

"Ovo nije dogadja na kome treba politizovati niti jeftine političke poene".

Rekao je i da je povratak uzurpirane imovine jedna od najvećih prepreka za povratak Srba i da se zato priprema mehnizam koji će biti obavezujući i da za sada postoji saglasnost kosovske vlade po tom pitanju.

Reč je formiranju posebnog "panela", kako navodi, koji će se samo time baviti.

"Sve procedure za sada smo završili i doći će do izglasavanja ovog predloga unutar medjuministarske komisije za povrataka i kasnije na vladi i automatski će to telo moći da počne sa radom. Cilj je da sve slučajeve uzurpirane imovine iz opštinskih sudova ili gde god se nalazi prebacimo na taj panel koji će to brže rešavati", naveo je Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: