"Zombi nacija": Kim ih navodno ubije, a oni "ožive" FOTO

Severnokorejski lider Kim Džong Un poznat je po navodnim bizarnim pogubljenjima neistomišljenika, ali sve češće se dešava da stvarnost demantuje taj imidž.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 22.01.2018.

17:14

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejska pop zvezda Hjon Song Vol snimljena je živa i zdrava 2014. godine, iako je navodno godinu dana ranije javno pogubljena streljanjem, zajedno s grupom pevača, muzičara i plesača.

Ta grupa navodno je bila optužena da su snimili svoje orgije i snimak onda prodavali. Ipak, Hjon Song Vol, s kojom je Kim Džong Un navodno bio u romantičnoj vezi, nedavno se ponovo pojavila u javnosti, kada je razgledala lokacije predstojećih Olimpijskih igara u Južnoj Koreji. Komandant severnokorejske armije Ri Jong Gil navodno je pogubljen 2016. godine zbog „zloupotrebe vlasti i korupcije“, ali jedini problem je u tome što se nekoliko meseci kasnije Gil izgleda „vratio iz mrtvih“. On se, naime, u maju prošle godine pojavio među vodećim funkcionerima na Kongresu Radničke partije. Kim je navodno naredio i pogubljenje svog ujaka Džang Song Taeka 2014. godine i to tako što je na njega navodno pustio čopor 120 izgladnelih pasa. Ispostavilo se da vest potiče sa satiričnog kineskog sajta…

Na Kimovoj meti se navodno našla i njegova tetka Kim Kjong Hui, koja je prema tim navodima otrovana.

Ipak, i za te navode se ispostavilo da su lažni, jer se ona prošle godine pojavila u javnosti živa i zdrava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: