Predlog o ukidanju Suda za OVK dostavljen kosovskoj Vladi

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da predlog 42 poslanika za ukidanje Specijalnog suda dostavi Vladi Kosova na mišljenje i stavljanje u proceduri.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.01.2018.

12:12

Predlog o ukidanju Suda za OVK dostavljen kosovskoj Vladi
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca rekao je da je odlučeno da se Predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda za pretpostavljene ratne zločine bivših visokih oficira OVK dostavi Vladi Kosova.

"Sada je (zakon) u rukama Vlade", kazao je Konjufca.

S tim predlogom nisu se složili predstavnici Demokratskog saveza Kosova, potpredsednik Skupštine Kujtim Šalja i šef poslaničke grupe Avdulah Hoti koji su napustili sednicu.

Vlada Kosova treba da proceni predlog o ukidanju suda i ukoliko se sa saglasi treba da podrži predlog zakona koji su predložili poslanici ili da pripremi novi predlog.

Vlada takođe ima pravo da ako proceni da je predlog štetan za interese Kosova predloži Skupštini da se ne usvoji.

Zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj bi se doneo zakon o ukidanju Specijalnog suda 22. decembra prošle godine potpisala su 42 poslanika Skupštine Kosova.

Na tri prethodne sednice Predsedništva kosovskog parlamenta nije bilo kvoruma da se raspravlja o toj inicijativi koja je naišla na oštro suprotstavljanje ambasada velike petorke i šefice kancelarije EU u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: