Plenković o budućnosti Evrope, rasprava o Hagu

Iz Evropskog parlamenta saopšteno je da će se premijer Hrvatske Andrej Plenković 6. februara na plenarnoj sednici u Strazburu obratiti evroparlamentacima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

22:39

Plenković o budućnosti Evrope, rasprava o Hagu
Foto: Tanjug/Hina

Navedeno je da će sa njima raspravljati o budućnosti Evrope.

Na plenarnoj sednici u februaru poslanici će raspravljati i o radu i rezultatima Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, prenosi Hina.

Navodi se da će Plenković biti drugi evropski čelnik koji će na poziv predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija i Konferencije predsednika učestvovati u nizu rasprava o budućnosti Unije između šefova država i poslanika u Evropskom parlamentu.

Podseća se da je ovog meseca s evroparlamentarcima razgovarao irski premijer Leo Varadkar, a njegov govor i rasprava najvećim delom bili su usmereni na izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU i s time povezanim pitanjem graničnog režima između Republike Irske i Severne Irske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: