Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO

Na internetu se pojavio snimak na kom se vidi trenutak ispaljivanja navođene rakete na turski tenk „leopard“.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.01.2018.

18:36

Prvi turski gubici u Siriji? Razneti tenkovi VIDEO
screenshot

Video su na Jutjubu objavili pripadnici kurdskih Odreda narodne samoodbrane (YPG).

Prema podacima agencije ANF njuz, borbeno vozilo je granatirano sa područja sela Kurdo, koje se nalazi u blizini sirijskog grada Afrina.

Kurdi su za 24 časa u borbama uništili pet turskih tenkova u području Afrina. Još dva tenka su onesposobljena u selu Dikmetaš i dva u predgrađu grada Tel Rifat, navodi se u saopštenju.

Upravo u tom mestu su u ovom trenutku u toku najžešće borbe između YPG i turske vojske.

Komanda YPG tvrdi da su u borbama na severozapadu Sirije ubijena četiri turska vojnika, kao i 10 proturskih boraca. Osim toga, u sukobima u Bilbilu su, kako navode, poginula 4 turska vojnika, dok je veliki broj ranjen.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u enklavi sirijskih Kurda, Afrinu.

Erdogan je istakao da YPG neće moći da se osloni na podršku Vašingtona kako bi porazila Tursku, prenosi Rojters.

"Nema uzmicanja... Nismo sami, Alah je uz nas. Uz Božju volju, ova operacija će se ubrzo okončati", istakao je on, navodi AP.

Turski predsednik je, govoreći na kongresu svoje vladajuće partije AKP u severozapadnom gradu Bursi, optužio neke turske saveznike da su YPG poslali 2.000 avionskih isporuka i 5.000 kamionskih tovara oružja.

Turska, inače, YPG smatra produžetkom zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK), koja vodi 30-godišnju pobunu na pretežno krdskom jugoistoku Turske, dok SAD podržavaju YPG u borbi protiv Islamske države u Siriji.

Turska vojska danas je ušla u Afrin dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu, gađajući snage YPG sirijskih Kurda, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: