Brnabić: Čast Srbiji, prepoznala značaj digitalizacije

Srbija je prepoznata kao jedna od retkih zemalja koja je uvidela da je digitalizacija trend koji će promeniti ekonomiju, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

19:53

Brnabić: Čast Srbiji, prepoznala značaj digitalizacije
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabićeva je započela posetu Minhenu gde učestvuje na dvodnevnoj konferenciji ''Digital, Life, Design''.

''Velika je čast što je Srbija pozvana da predstavi planove za budućnost i ono što je urađeno u oblasti digitalizacije na jednoj od najvažnijih konferenciji u oblasti digitalizcaije i inovacija. Jedini sam premijer iz takve zemlje koji je prisutan u Minhenu'', istakla je Brnabić.

Premijerka je navela da se danas sastala predsednicima nemačkih kompanija ''Dojče telekom'', ''Kontinental'' i ''Simens'', kao i sa predstavnicima kompanije ''Goldman saks'' s kojima je, kako kaže, razgovarala o nastavku i produbljivanju saradnje.

''Kompanije ''Kontinental'' i ''Simens'' su prominentno prisutne u Srbiji, a pozvala sam i predsednika ''Dojče telekoma'' da poseti Srbiju i da razmotrimo mogućnosti za dalju saradnju. Takođe, upoznala sam i ljude iz Amerike i američkih medija koji se bave digitalizacijom i razgovarali smo o tome da Srbija prezentuje u Americi svoje potencijale za razvoj u ovoj oblasti'', kazala je Brnabić.

Predsednica vlade je danas bila gost na sastanku govornika jedne od vodećih evropskih inovativnih konferencija, koja okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijerka će sutra na konferenciji govoriti o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju. Takođe, predstaviće i prioritete i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi.

Po oceni uglednog britanskog magazina "Ekonomist" "Digital, Life, Design" jedna je od dve najvažnije inovativne konferencije u Evropi.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se sutra i sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske Beate Merk, sa kojom će razgovarati o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: